Info comuna

Info primarie

Documente publice

Monitorul Oficial Local

Cauta

Pentru a face o cautare pe site, scrieti unul sau mai multe cuvinte si dati click pe "Cauta" :

Webmaster : VortexInfo SRL

Informatii utile

Anunturi

Intrebari si raspunsuri

INFO COMUNA > ISTORIE
Scurt istoric Satul INOTESTI
          Inotestii - sat component al comunei Colceag, are o existenta destul de veche. Asa cum afirmam la inceput, pe raza acestei localitati a fost descoperit in anul 19l4 un tezaur monetar dacic, cu monede tip Inotesti care se gasesc la muzeul din Bucuresti.    
          Prima atestare documentara dateaza din anul 1571 cand Alexandru Mircea Voievod (1568 - 1577) da lui Manea si altora ocina. Documentul precizeaza "... si iarasi sa fie ocina lui Manea Neagul din Inotesti, a sasea parte ..." 6). Alt document din anul 1625 afirma ca Voinea, fiul lui Balota, vinde lui Sava postelnic mosia din Trestieni "... i-am vandut dumnealui mosia Trestieni de la Cimpu care se cheama Ratina, din jos de Inotesti" mosnean care ingrijea de viile Vladicai de la manastirea Sfintilor Apostoli din Bucuresti 8). Apoi in 1832 si 1836 se mentioneaza ca locuitorii satului Inotesti reclamau ocirmuirii pe arendasii mosiei pentru ca pretind clacasilor sa le dea dijma in afara prevederilor reglementare   9). Dupa anul 1840 localitatea este pomenita frecvent, devine statie de posta - drumul Ploiesti - Bucov - Inotesti - Clondiru - Buzau  10).
           Localul postei din satul Inotesti, in acea vreme, ( de pe drumul Ploiesti - Buzau) se gasea pe locul unde s-a ridicat un monument funerar= cruce de piatra - pe la mijlocul secolului al XIX-lea, vecin cu gospodaria locuitorului Costica Despa.  
23.10.2007

www.fongph.ro www.comorinecunoscute.org rasuceni.infoprimarie.ro salcioara.infoprimarie.ro ulmu.infoprimarie.ro www.primariavidravn.ro www.turismprundeni.ro